Blondinbella svarar - på MIN fråga :D

Jag undrar lite kring ditt entreprenörskap. Om du INTE hade haft Sveriges största blogg, vad hade du då hållit på med? =) Entreprenörer finns ju i ALLA människor, sen om de får chansen att visa den sidan av sig själva handlar ju mycket om yttre faktorer. (Självklart också personliga drag som drivkraft, ambition, visioner etc) Jag måste säga att du verkar leva ett ovanligt intressant liv, din vardag skulle jag inte tacka nej till. Själv läser jag 45 HP den här terminen, plus massor av annat - DET ÄR HÅRT ARBETE! :D Har du några planer på att vidareutbilda dig? Kram <3


Svar: Hej! Jag tror inte att entreprenörsandan finns naturligt i alla människor. Det är en viss personlighet enligt mig eller ett sätt att leva. En entreprenör för mig är en person som är företagsam och är innovativ (nyskapande, hitta saker som finns ett behov av), har ett jäkligt driv och kämpar hårt och tror på sig själv att ens idé kommer att bli till verklighet. Man måste våga sätta kniven mot stupen ibland och satsa, går det så tjänar man förhoppningsvis mycket pengar, går det inte så analyserar man vad man kunde göra bättre nästa gång och tar lärdom av sina beslut. Det häftigaste hos en entreprenör är glöden i deras ögon när de berättar om vad de sysslar med. Människor som brinner för sina företag och ideér är otroligt coolt och modigt.

Om jag inte hade haft bloggen hade jag läst juridik just nu och sysslat mer med politiken och Moderaterna. Men jag hade ändå drivit någon form av företag. Jag vill plugga vidare men inte just nu och när jag väl gör det så blir det juridik eller marknadsföring/ekonomi. Idag driver jag fyra aktiebolag, varav Blondinbella AB, min webbutik Bellme AB, mitt klädmärke Classified AB och bloggnätverket Spotlife AB. Sedan har jag ju precis skrivit min bok om självkänsla (det kommer fler!) och föreläser om entreprenörskap och självkänsla så jag har ingen tid till plugg.

Mitt mål är att kunna jobba som riskkapitalist, att jag har en så pass stor portfölj med kapital att jag kan investera i andra företag jag tror på, det vore coolt! Jag har som mål att hamna där innan jag fyller 25 år. Och som sagt .. Vill jag så kan jag!

 

Läs det själva här om ni inte tror mig :D

 

Emi SVARAR:


Jag vill inte på något som helst sätt klanka ner på dig Bella, bara så att det är klart =). Jag tycker att du är en stor inspiration och att vi har väldigt många liknande mål. Men, hur som helst, så måste jag säga emot när du skriver att "entreprenörsandan inte finns naturligt i alla människor". Självklart är det så att ingenting är gratis. Hårt arbete är en av de viktigaste ingredienserna - oavsett vart det är man vill komma, men det är ingenting man endast kan tillskriva entreprenörer. Begreppet "entreprenör" tycker jag för övrigt skall plockas ner från sin höga piedestal. Jag välkomnar självklart idén med fler privata företag i Sverige - vilket ju kräver en bunt drivkraftiga entreprenörer. Dessa kan dock, enligt min mening, vara precis vilka som helst. Alla människor har idéer och olika sätt att se på problem och skapa lösningar. Ingen av oss är förmer än någon annan - egentligen. Jag är helt säker på att några av de bästa idéerna fortfarande finns någonstans därute, bland "vanligt" folk. Problemet ligger nog snarare i att begreppet "entreprenör" har blivit så laddat, som om man "behöver vara någon speciell" för att lyckas med att starta eget. Det är bara ljug.


Men mycket cred till dig Bella, du har uppnått väldigt mycket och det ska ingen kunna ta ifrån dig <3


Kommentarer
Postat av: Mollymus - bloggar från Uppsala

Vad mysigt med tjejmiddag! :D vad blir det för mat? hihi



2010-02-05 @ 12:56:55
URL: http://mollymus.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag håller med dig :)



(coolt att hon som kommenterar innan mig har så likt bloggnamn. hehe)

2010-02-05 @ 13:09:11
URL: http://moollys.blogspot.com
Postat av: Malin

Hehe kul att vi kommenterade varandra samtidigt :) Jag brukar inte kommentera Bella, men nu blev jag nästan lite irriterad. Din fråga var kanon bra. Det skapade nog en del funderingar hos läsarna! KRAM <3 <3

2010-02-05 @ 13:15:34
URL: http://moollys.blogspot.com
Postat av: Anonym

kul att hon svarade på din fråga

2010-02-05 @ 13:20:57
URL: http://moonbell.blogg.se/
Postat av: Virginia

Hej! Va kul att du fick svar av henne :) Allt bra annars då? :P

2010-02-05 @ 13:55:33
URL: http://viggin.blogg.se/
Postat av: stephanie

jättesöt blogg! kul att hon svarade på din fråga btw!

2010-02-05 @ 14:01:12
URL: http://stephys.blogg.se/
Postat av: Wilma [FOTO OCH VARDAG]

Grattis! Du är en av 5 finalister i min veckans blogg tävling! :D Det kanske är dags att börja samla röster?

Kram Wilma♥

2010-02-05 @ 14:13:44
URL: http://weja.blogg.se/
Postat av: Linn-Lay

Hej :D

kikade in och tänkte bara passa på att önska dig en trevlig helg när jag endå tittade förbi:D

2010-02-05 @ 14:15:12
URL: http://linnlay.blogg.se/
Postat av: Alina

Nu finns sångvideon uppe på bloggen om du vill kika:) kramar

2010-02-05 @ 14:36:28
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: Louise

Vad coolt att hon svarade! :D



Tycker Blondinbella är en tuff tjej som vet hur man för sig själv i marknaden.

Men jag håller med dig om "entreprenörandan inte finns naturligt i alla människor".

Jag tror att varje människa har något inom sig själva som dom kan dra stor nytta av och i sig förändra världen (även om det bara är lite).



Arbete och motivation är ju självfallet två huvud ingredienser.



Ordet entreprenör låter tjusigare och mer betydelsefullt än vad det egentligen är. Samma sak upptäckte jag med att vara egenföretagare. Trodde det skulle vara svårare och mer krävande än vad det egentligen var. :)



Puss

2010-02-05 @ 14:42:00
URL: http://lowice.blogg.se/
Postat av: Alina

åå tack sötnos! :)

2010-02-05 @ 14:43:02
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: gotteochvi♥ GRAVID IGEN!

sv; tack så mycket!

2010-02-05 @ 14:49:27
URL: http://gotteochvi.blogg.se/
Postat av: Louise

Jo! Jag har bara inte hunnit godkänna alla kommentarer! :D



Ja, filmen kommer att visas här i Sverige, men datumet är jag osäker på. Först skulle den visats den 29 Januari, sen var den 5 Februari. Så jag är lite osäker på datumet. :)



Ja, jag har ett eget företag! Ett internet-café närmare bestämt. :)



Kram!

<3

2010-02-05 @ 14:55:24
URL: http://lowice.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Håller med dig i ditt svar! Tycker också att entreprenörskap (som är något positivt, ja) ibland höjs lite väl till skyarna. Jag tror det är uppnåeligt för alla genom hårt arbete, men framför allt bestämma sig för att man vill åstadkomma något i livet, stort som smått :)

Fast nu skulle jag ju egentligen svara på en fråga jag fick av dig (intressant ämne dock XD).

SV: Ja, jag pluggar i Singapore, läser en termin på National University of Singapore. Jag går Civilekonomprogrammet med inriktning nationalekonomi i Stockholm, så jag har valt att läsa två kurser i nationalekonomi, en om EU:s ekonomiska integration samt en i sociologi som heter Money, Business and Social Networks. Har varit här en månad redan (tiden bara flyger iväg!). Trivs i alla fall jättebra! Ska du åka hit för att plugga eller semestra? Om du har frågor är det bara att höra av dig! Lycka till med allt du tar för dig! Tror nog att det bor en entreprenör i dig ;) Kram!

2010-02-05 @ 14:56:31
URL: http://milkchocolateandcookies.blogg.se/
Postat av: Ebba

Hihi ja, Cocoo gör jättefina smycken!

2010-02-05 @ 14:58:00
URL: http://ebbagratte.blogg.se/
Postat av: NORAAAAAAAAH

*

*

*

snygg blogg =)



*

www.nourahs.blogg.se

2010-02-05 @ 14:59:21
URL: http://nourahs.blogg.se/
Postat av: Emilia

Mycket läsvårt inlägg, fantastiskt roligt! Entreprenördebatten kan tas långt! Var ska gränsen gå mellan idéskapande och entreprenörsanda? Nåja, trevlig helg och tack för läsvärt inlägg!

2010-02-05 @ 15:14:28
URL: http://espot.blogg.se/
Postat av: Gisela

coolt att du fick svar:) oftast är dem större bloggarna så upptagna.

2010-02-05 @ 15:22:15
URL: http://swegizmo.blogg.se/
Postat av: TIPSBLOGGEN

Kul att du fick svar hehe! =)

2010-02-05 @ 16:14:14
URL: http://mangojango.blogg.se/
Postat av: livsstilar.se

hej , ny blogg tävling 10 ska vinna 500kr presentkort hos kicks och 1 iPone 3gs 16gb vit. Besök gärna min blogg och delta helt gratis. <3<3<3

2010-02-05 @ 16:33:14
URL: http://livsstilar.se
Postat av: Linda

Du bella va ju en HELT VANLIG människa innan blondinbella bloggen.... så ja alla vanliga människor kan bli entreprenörer...precis som bella blev...

2010-02-05 @ 16:44:03
URL: http://[email protected]
Postat av: Mikaela

Det är riktigt roligt och lärorikt! Dessutom är det "Asien för nybörjare" då det är väst möter öst här, jämfört med till exempel Kina där jag var förra sommaren. Singapore är därmed ett relativt enkelt land att leva i trots såklart olikheter från det man är van vid. Men jag tycker det är olikheterna som är det roliga, man lär sig så mycket då :)

När det kommer till kurserna får man slåss lite för de man vill ha oftast. Jag hade fått 3 st på förhand (Nek-kurser), men droppade en och fick två nya väl på plats. Åker du som utbytesstudent med hjälp av avtal med Linköpings Uni. och den singaporeanske skolan (är det NUS eller någon annan?)? Åker du som utbytesstudent så ansöker man om skolboende när man gör ansökan och de jag pratat med verkar inte ha haft några problem med att få boende. Boendet via skolan är relativt billigt, men är oftast ett rum utan AC, så det beror helt på hur du vill bo. Jag skaffade boende på egen hand då jag och pojkvännen inte får bo ihop på skolan eller de hostel som är kopplade till skolan eftersom vi inte är gifta XD. Vi betalar 4300 svenska i månaden för ett rum 20 min. från skolan med buss. Priserna varierar från område och hur fint du vill bo, men generellt är boendekostnaden den största kostnaden. Kolla in: http://nus.edu.sg/osa/housing/nongraduating/index.html om det är NUS du ska plugga på och är utbytesstudent. Om du vill hitta boende på egen hand utanför skolan är det bara att fråga om det :)

2010-02-05 @ 17:16:52
URL: http://milkchocolateandcookies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0